Vill du vara med och hjälpa andra hundar?

Alla finns i Rumänien och kan resa i Augusti. Vi är alla kastrerade.

4 kommenrarer

 1. Jag förstår vad du menar!
  Jag har tyvärr också stått i en hundrastgård och känt mig påhoppad av att jag har tagit hand om en gatuhund när hundstallet har så många hundar.
  Jag är glad över mitt val för min hund är det bästa som hänt mig men varför ska folk ha så hemska åsikter och känna att de har rätten att få mig att må dåligt och hemskt för att jag gjorde ett annat val?

  1. I det bästa av världar skulle det vara underbart om vissa människor bara kunde hålla inne vad de tyckte och inte skrev eller sa allt de tänkte bara för att….

 2. Information kring adoption och jourhem samt kostnad:

  Först räddar vi hunden genom att åka med vår transport och hämta den där den finns det kan vara i ett dike,i skogen , på gatan eller i ett sk.a ”killingshelter” – en plats dit hundar som hittas på gatan förs i väntan på att avlivas oftast genom elchock eller genom slagit med påk.
  Hundfångarna får betalt av Rumänska staten för varje hund de ”städar” undan så det är mycket lukrativt och en populär verksamhet i hela Rumänien – det finns 100-tals dödsshelter runtom i landet 🙁 😢
  För att rädda en vovve därifrån måste man betala ”köpa ut” hunden – ofta ca 300-500kr kostar detta. Så detta är första avgiften för er som adopterar eller blir fosterhem eller faddrar.

  Vi gör detta HELT IDEELLT och kan inte lägga betala dessa kostnader ur egen ficka eftersom det gäller så många hundar. Då skulle vi som är volontärer osv bli ruinerade direkt och vara tvungna att sluta rädda hundar. Det är därför viktigt att vi kan få faddrar eller adoptionsfamiljer till vovvarna INNAN vi hämtar ut de annars kan vi ej agera – vi behöver veta att varje enskild hund kommer få en sponsor på något sätt.

  Ni vi räddat en hund kör vi den direkt till veterinärscentret som ofta finns i anslutning till ”fosterhemmet” eller det privata sheltret där vovven ska vara tills den får resa till sin familj. Detta kallas för hundens fosterhem och här tar den väl om hands och får den vård och specialkost den ofta behöver.
  Hundarna hamnar alltid i en ”karantän” innan de får flytta in till de andra hundarna som finns i sheltret för att undvika spridning av virus eller sjukdom.
  Sedan startar ett vaccinationsschema för valpen/hunden. Avmaskning och flera tester för sjukdomar görs också direkt för att kunna ge rätt behandling till varje enskild individ. Chipmärkning och pass ordnas också. På vuxna hundar sker också kastrering , ALLTID! för att det inte ska bli fler valpar och ännu fler hundar att hitta hem åt. Många hundar är nämligen kvar i fosterhemmet i många år eftersom vi får in nya stackars själar varje dag och inte hinner hitta hem åt de i samma takt – därför är kastrering ett måste. Detta görs självklart inte på valpar. OBS! Dessa kostnader står adoptören för.

  Ett exempel på kostnad för vård i Rumänien resp. Sverige : Att kastrera en hund i Rumänien kostar 500kr i Sverige 6500kr.

  När vi ser att vovvarna mår bra tar vi foton på de och presenterar de för adoption i olika rescuegrupper på sociala medier tex så att deras chans att hitta en familj ska bli så stor som möjligt♡

  När de är redo att resa åker de med en transport till sverige (lastbil) som körs av en av våra medarbetare. Transporten till Sverige kostar 2000kr till Malmö och 2700kr till Stockholm. Vi har ej möjlighet att åka till fler städer i landet då det blir ohållbart ekonomiskt. Adoptionsfamiljerna att kan alltså hämta sin hund på dessa två platser.

  Veterinärkostnaderna före avresan bekostas av adoptionsfamiljen som jag skrev tidigare.

  Hunden får med sig alla papper som behövs och ett eget pass som kan användas resten av hundens liv vid resor till andra länder. I passet syns också alla vaccin som gjorts och hundens chipnummer.

  Jag skriver ej ut dem totala adoptionsavgiften här då den kan variera lite beroende på vad hunden har för behov. Skicka pm för info 8m just ”din” hunds kostnader.

  Betalning: Adoptionsfamiljer betalar hunden FÖRE den anländer eftersom kostnaderna för hunden uppkommer FÖRE anländandet.

  Detta kan göras på 2 sätt : antingen betalas hela summan direkt vid reservation av hunden
  eller så görs det i två steg hälften vid reservation och hälften vid ett senare tillfälle men senast 3 veckor före hundens avresa till Sverige.
  Vi kan ej ligga ute med dessa pengar själva då vi somsagt gör detta arbete helt ideellt. Det ni betalar för hunden är de utgifter som funnits för den innan den kommer till er – INGENTING MER. Vi tar ingenting i arvode för detta arbete – vi gör det helt för djurens skull och för att kunna rädda så många som möjligt.

  Man kan betala via PayPal eller via Swish till 0737567499. Skicka pm för info om Paypal-adress.

  Att vara jourhem innebär samma kostnader dom att adoptera. Beloppet du betalar för hunden får du ju dock tillbaka sedan när hunden hittar sitt föralltid-hem och adopteras.

  Att vara fadder /sponsor åt en hund betyder att man betalar hundens fosterplats 40-50euro/mån ca 400kr-500kr tills den får ett adoptions erbjudande.
  Det går utmärkt att dela på ett fadderskap med en vän eller flera 🙂

  Det går också bra att ”köpa ut/rädda” en hund ur ett dödshelter. Detta är en engångskostnad på 400kr + 450kr ( då betalar man för utköpet samt hundens första månad i fosterhem).

  Vill man hjälpa till på fler sätt kan man göra en stor insats genom att DELA de inlägg som läggs upp här på sidan – då sprids ropet på hjälp fortare och fler hundar kan få en familj snabbare.

  Tillsammans kan vi få rn bättre och mer fördomsfri kultur kring adoption av gatuhundar till Sverige – det blir fantastiska hundar som är minst lika älskvärda som en svenskfödd vovve.

  Hoppas du vill hjälpa till ♡

  1. Jag söker en hund. Och jag såg detta och blev intresserad. Jag tror jag och min son kan vara rätt hem. Jag har haft hundar i hela mitt 50 åriga liv. Allt från chihua hua till mastiff. Det har varit från egna valpar till omplaceringar. Rädda, aggressiva och lite obalanserad. Vi har löst det mesta. Jag är en lugn och tålmodig kvinna. Min son är en 17 lugn stillsam person. Vi bägge gillar att vara ute och gå i både stan och vid havet/skogen. Om ni tycker vi kan passa någon hund hos er så hör gärna av er. Förresten vi har 2 hundvana katter med. MVH Anna bernbo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *