Alexandra och alla hennes hundar

Publicerad av

Det har blossat om en stor debatt om hur hon arbetar och att hon har arbetat hos Cesar Millan.

Jag såg en tv-debatt med Anders Hallgren som står för de mjuka sättet att arbeta vilket jag själv använder mig utav när jag är med mina hundar och tränar dem. Jag älskar klicker och för mig har det fugerat väldigt bra.

Medans Alexandra står för en mer hård och ej ett förhandlingsbart arbetssätt. När hon tar emot väldigt aggressiva hundar som har gått till angrepp och har blivit så pass förstörda att de ska avlivas så är det kanske det ända sättet att rädda dessa hundar på?

Om folk väljer att anlita henne så är det deras val och jag är så trött på allt näthat som finns i vår värld idag.

Jag har sett tvprogrammet och jag kan förstå vissa hundägare som har provat allt englit dem själva och ser detta som den ända utvägen. Det är tråkigt att dock att det ser hennes metoder som den sista utvägen men då ligger felet hos hundägaren och det ska ju Alexandra inte få skit för.

Många som söker sig till mig vill ha vägledning och får mer verktyg i sitt bälte för att kunna ta hand om sin hund bättre men det viktigaste är att man är konsekvent i sin träning mot sin hund. Motion både för kropp och själ så är det små saker i vardagen man kan göra med sin hund, men alla hundar måste få utlopp för sina naturliga beteenden. Får hunden det så har man en sund hund.

E:X på hur jag jobbar;

Vill man inte att ens hund ska hoppa upp på en så ska hunden inte få hoppa upp alls oavsett vem det än är på som hunden hoppar upp på. Jag personligen har en hund som gillar att hoppa men då jag jag lagt på ett kommando när jag vill att hon ska hoppa upp på mig och så vänder jag mig om när hon gör det utan kommandot. Det gick på mindre än 10 gånger, men det gäller att hon ska lyssna och hon ska ner när man inte givit kommandot. Man kan lägga på vilket ord som helst och om man bor med 2 tonåringar så kan man få riktigt roliga förslag på olika kommandon. Involvera gärna hela familjen så blir hunden ännu mer stimulerad. Men om man inte är utbildad och inte helt insatt så kan jag förstå frustrationen som växer hos en hundägare som inte förstår vad den gör för fel.

Jag hade inte valt hennes arbetssätt men om det finns folk som vill välja det så är det helt upp till dem och vem är jag som tar mig rätten att börja skriva en massa elaka saker. Där tycker jag ändå att vi vuxna måste skilja oss från ett fel beteende och vara ett bättre föredöme för våra barn som ska växa upp i vår värld och en dag ta över den.

Allt nät hat måste ta slut!!

Folk måste kunna få skriva saker som den anser är viktigt utan att få ta emot en massa hat! Jag kan vara helt ärlig och säga att det är vissa saker och vissa forum där jag inte skriver något som jag kanske skulle va velat just för att jag kommer att få ta emot en massa som inte ens har med saken att göra.

Jag älskar att diskutera och lära mig nya saker men då vill jag göra det med vettiga människor som kan ta emot att man har en annan åsikt och kan våga mötes i dem.

Vad tycker ni?

6 kommenrarer

   1. Ja, kan bara instämma!
    Varför ska du kunna skriva en massa hot och så hemska saker till en person men inte våga säga dem i deras ansikte. De borde verkligen skämmas och få ett straff. De förstör ju andra människors liv i många fall!!!

 1. Hittade detta på Bianca ingrossos blogg.
  “Detta är inte hållbart för mig längre. Jag klarar tyvärr inte av den mängden hat och personangrepp som jag får ta emot här varje dag längre. Det är inte konstruktiv kritik längre utan nu är det bara mobbning, påhopp, personangrepp & elaka ord för att såra mig och trycka ned mig. Jag är en otroligt jävligt stark tjej som faktiskt klarar det mesta. Jag förundras ibland över att jag faktiskt inte gått in i väggen redan eller tagit en enda dag ledigt när jag känt att jag inte pallat. Men jag älskar ju mitt jobb så pass mycket att jag ändå känt mig glad över att gå till mina olika jobb. Där får jag ju ta fram mitt driv, inspireras och jobba med glada och härliga människor som jag älskar.“

  Så det är många som slutar med det man brinner för pga allt näthat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *